Voor diavertoning klik op één van de foto’s.

(ivm snelheid zijn de foto’s in lagere resolutie op de site geplaatst. Daardoor zijn ze minder scherp.Voor nabestellen op maximale scherpte .klik hier)

Foto’s Beeldwerk Rolf Zeldenthuis

Kerstcadeau aan de stad

Theater Hanzehof en Jeugdtheater Zjuust bieden een gratis familievoorstelling aan op zondag 18 december om 14:00 uur in de theaterzaal van de Hanzehof.

Op de planken wordt gebracht “A Christmas Carol” van Charles Dickens, misschien wel het bekendste en mooiste kerstverhaal aller tijden.

Dit verhaal - ook wel Scrooge en Marley genoemd - wordt als schimmenspel gespeeld door spelers van Zjuust. Met gekleurde schaduwen op een groot doek zien we het verhaal en de personages aan ons voorbij trekken. Let ook op de lichteffecten en de muziek.

Zo zien we de gierige zakenman Scrooge, en zijn uitgebuite bediende Bob Cratchitt met zijn familie. Ook zien we Marley, Scrooge’s vroegere compagnon, die de nachtelijke komst van drie geesten aankondigt: die van het verleden, heden en toekomst.

Door toedoen van die geesten ziet Scrooge zijn eigen liefdeloze bestaan en wordt hij aan het denken gezet. Maar krijgt hij nog de kans om zijn leven te beteren?


A Christmas Carol speelt in het Engeland van 1850, maar is helaas steeds pijnlijker actueel, nu ook zelfs in Nederland veel mensen nauwelijks rond kunnen komen. Een verhaal dat eerst oud en uit een andere tijd lijkt, maar ieder kan raken in deze tijd waarin mensen elkaar steeds harder nodig hebben.

Laat je verrassen en inspireren door dit prachtige verhaal dat als een prentenboek aan ons voorbij trekt.


“ bezoek het gratis Kerstkado van Zjuust en de Hanzehof”. Reserveren noodzakelijk, via de

Hanzehof-site.