We gaan de uitgestelde opvoeringen van "MOMO en de TIJDSPAARDERS" alsnog opvoeren en wel op zaterdag 26 september om 19:00 uur en zondag 27 september om 15:00 uur voor alle belangstellenden. Dit is conform de coronamaatregelen. Reserveren verplicht!

( reserveren@zjuust.nl of 06-14433788 )


“Momo en de Tijdspaarders”,


een verhaal van Michael Ende.

Hierin spelen ook de Dramaklassers figurantenrollen.

Zie affiche hieronder

 

Momo en de tijdspaarders. In maart 2020 speelt de Productiegroep van Zjuust het stuk “Momo en de Tijdspaarders”, een toneelbewerking van het beroemde boek van Michael Ende. Momo is een meisje dat in een amfitheater buiten de stad woont. Mensen komen graag naar Momo, want ze kan goed luisteren. Op een gegeven moment komen mannen in grijze pakken, de tijdspaarders, die voortdurend sigaren roken en een onverklaarbare kilte verspreiden. Ze overtuigen de mensen ervan dat ze tijd moeten sparen door efficiënter te werken en minder tijd te besteden aan nutteloze activiteiten. Ze beloven hun 'klanten' rente te betalen over hun gespaarde tijd. Minder en minder mensen komen dan nog naar Momo luisteren. Ook haar beste vrienden Gigi en Beppo worden uiteindelijk door de tijdspaarders overwonnen. Ze krijgen iedereen in hun macht, behalve Momo.

Momo ontdekt de waarheid over de tijdspaarders: ze blijken de mensen in feite tijd te laten sparen voor de tijdspaarders zelf.

Niet lang daarna wordt Momo benaderd door de schildpad Cassiopeia en zijn Meester Hora, de beheerder van de tijd. Samen met Cassiopeia en Hora zorgt Momo, niet zonder gevaar voor eigen leven, voor een crisis bij deze grijze heren, en wordt het heel spannend: Wie wint deze strijd?