Nieuwe voorstelling: Het oneindige verhaal

Beter bekend als
The neverending story

Wie houdt er nou niet van om een boek te lezen waarin je je helemaal verliest? Waarin je al lezend alles om je heen vergeet en het is alsof je het verhaal zelf beleeft?
Dat heeft Bastiaan Balthazar Boecks ook als hij begint te lezen in Het oneindige verhaal. Alleen… hij komt écht in het verhaal terecht, en heeft zelfs invloed op de gebeurtenissen en de afloop van het verhaal.

Deze fantastische klassieker voeren wij op in een bewerking voor theater. De leerlingen van de Productiegroep zijn hard bezig hun rollen te oefenen. De muziek voor de voorstelling is klaar en ook de muzikanten zijn aan het repeteren om straks live op het podium het stuk muzikaal te begeleiden.

afbeelding niet geladen

repetitiefoto


Het oneindige verhaal,
Zaterdag 20 april om 19.00 uur
Zondag 21 april om 15.00 uur
Theater de Hanzehof in Zutphen


Alvast reserveren? Mail ons op reserveren@zjuust.nl

Klik hier voor meer informatie.

ZJUUST BESTAAT 25 JAAR!!

Dit seizoen bestaat Jeugdtheater Zjuust 25 jaar. Wat in 1999 begon met een groepje van 7 spelers, is uitgegroeid tot een volwaardig jeugdtheater dat voorstellingen geeft vóór kinderen dóór kinderen en met live muziek op het podium.

We zien kinderen die verlegen bij ons binnenkomen in de Theaterspeelklas uitgroeien tot spelers die via de Dramaklas uiteindelijk met de Productiegroep vol zelfvertrouwen op een echt theaterpodium staan tijdens de voorstellingen. En we zien kinderen in de zaal die met hun school naar de voorstelling komen volop genieten en mee(be)leven. Kinderen die hiermee soms voor het eerst in hun leven in het theater komen.

Het is niet voor niets dat Wil Biemond en Ine Verschoore, onze regisseurs, vorig jaar een lintje ontvingen voor hun werk.

Het oneindige verhaal is onze 45e voorstelling.

affiche oneindigverhaal niet geladen.

Volle zalen bij Amahl en de drie koningen.

Onze kerstvoorstelling Amahl en de drie koningen afgelopen december was een groot succes! Blij waren we met twee keer een volle zaal. De leerlingen van de Dramaklas hadden dan ook een prachtige voorstelling neergezet. Hieronder enkele foto’s uit de voorstelling.

affiche oneindigverhaal niet geladen.

Meer foto's vind je hier.

Amahl en de drie koningen.

afbeelding Amahl niet geladen

Amahl en de drie koningen

UITNODIGING:

Op vrijdag 15 december spelen wij de kerstvoorstelling Amahl en de drie koningen, een bewerking van het verhaal van Gian Carlo Menotti. Wij nodigen je van harte uit om deze voorstelling bij te wonen.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit...
Amahl en de drie koningen gaat over de kreupele herdersjongen Amahl, die met zijn moeder in een armoedig huisje in de woestijn woont. Op een avond staan er drie prachtig geklede heren voor de deur die om onderdak vragen. Daarmee verandert midden in de nacht plotseling alles.
Deze prachtige muzikale voorstelling wordt gespeeld door de leerlingen van de dramaklas, onder regie van Ine Verschoore en Wil Biemond. Voor de muziek zijn delen uit de gelijknamige opera bewerkt voor klein ensemble.
Regie: Ine Verschoore en Wil Biemond
Muzikale bewerking: Odulf Damen
Muziek: Cornelie Wannee(viool), Odulf Damen(viool en schalmei), Julia van de Berg(cello), Allert van der Heijden(slagwerk)
Licht: Max Vos
Voorstellingen: 15 december om 16.45 (UITVERKOCHT) en 18.30 uur (UITVERKOCHT)
Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen,
voor iedereen vanaf 5 jaar die nog in wonderen gelooft.
Reserveer je kaartjes alvast via 
reserveren@zjuust.nl 
of bel: 06 28195297,
ma t/m do 19.00 tot 20.30 uur.
Prijs: € 7,50 t/m 14 jaar,
€9,00 vanaf 15 jaar.

Wij spelen deze voorstelling op de laatste dag van het bestaan van de Proeflokalen.

Het kan tegen die tijd fris zijn in de zaal, kleed u warm aan.

Klik hier voor meer informatie.

Voorstelling 2024 is bekend!

affiche oneindigverhaal niet geladen.

JEUGDTHEATER ZJUUST speelt Het "Oneindige Verhaal oftewel "The Neverending Story" naar het boek van Michael Ende op 20 en 21 april 2024 in de Hanzehof.
Fantásië is gedoemd tot de ondergang doordat het Niets alles opslorpt. De Kleine Keizerin, heerseres over Fantásië, stuurt als laatste redmiddel Atréjoe, krijger van het Steppevolk op pad. Hij gaat op zoek naar iets of iemand die Fantásië van de ondergang kan redden.  
Tegelijkertijd leest Bastiaan in een mysterieus boek het verhaal van de Kleine Keizerin en Atréjoe. Hij gaat zo op in het verhaal dat hij er uiteindelijk zelf in terecht komt. Gaat Bastiaan een rol spelen bij de redding van Fantásïe? Bijzonder aan deze productie is dat we samenwerken met Vrijeschool de Lans.

Nieuwe voorstellingen in juni 2023: De dievenbende van Scipio

Vaak dromen grote mensen er van hoe mooi het was toen ze zelf kind waren. Maar waar
droomden ze van toen ze zelf kind waren? Precies, om groot te zijn!
Onmogelijk, denk je? Niet in die magische stad waar nog steeds elk steegje, elk paleis en elk kanaal doordrongen is van magie. Waar de leeuwen vleugels hebben en de daken versierd zijn met draken en engelen. De wereldstad Venetië! 
Maar pas op! Want er sluipen dieven rond van de bende van Scipio. Komt het zien hoe een stel zwerfboefjes uit Venetië op de vlucht slaat voor een krengige tante en een sullige detective. Ze moeten hun veilige onderkomen in de verlaten Sterrenbioscoop opgeven. Als zij dan de leeuwenvleugel van de magische carrousel proberen te stelen, staan zij plots oog in oog met een jachtgeweer...   Een verhaal vol magie, spanning en verlangen...
affiche Scipio niet geladen.

Voorstellingen ‘De dievenbende van Scipio’
Theater Hanzehof Coehoornsingel 1 Zutphen
2023
10 juni: 19.00 uur
11 juni: 15.00 uur

Voor iedereen vanaf 7 jaar
Prijs: € 9,00 (t/m 14 jaar)
€ 12,00
reserveren@zjuust.nl
of: 06.30972326

Klik hier voor meer informatie.

Schimmenspel Hanzehof

Kerstcadeau aan de stad
Theater Hanzehof en Jeugdtheater Zjuust bieden een gratis familievoorstelling aan op zondag 18 december om 14:00 uur in de theaterzaal van de Hanzehof.
Op de planken wordt gebracht “A Christmas Carol” van Charles Dickens, misschien wel het bekendste en mooiste kerstverhaal aller tijden.
Dit verhaal - ook wel Scrooge en Marley genoemd - wordt als schimmenspel gespeeld door spelers van Zjuust. Met gekleurde schaduwen op een groot doek zien we het verhaal en de personages aan ons voorbij trekken. Let ook op de lichteffecten en de muziek.
Zo zien we de gierige zakenman Scrooge, en zijn uitgebuite bediende Bob Cratchitt met zijn familie. Ook zien we Marley, Scrooge’s vroegere compagnon, die de nachtelijke komst van drie geesten aankondigt: die van het verleden, heden en toekomst.
Door toedoen van die geesten ziet Scrooge zijn eigen liefdeloze bestaan en wordt hij aan het denken gezet. Maar krijgt hij nog de kans om zijn leven te beteren?

A Christmas Carol speelt in het Engeland van 1850, maar is helaas steeds pijnlijker actueel, nu ook zelfs in Nederland veel mensen nauwelijks rond kunnen komen. Een verhaal dat eerst oud en uit een andere tijd lijkt, maar ieder kan raken in deze tijd waarin mensen elkaar steeds harder nodig hebben.
Laat je verrassen en inspireren door dit prachtige verhaal dat als een prentenboek aan ons voorbij trekt.

“ bezoek het gratis Kerstkado van Zjuust en de Hanzehof”. Reserveren noodzakelijk, via de
Hanzehof-site.

KAARTJES

  

Voorstelling van 14.00 uur is UITVERKOCHT.
Er is een EXTRA voorstelling van15.30 tot 16.15.

affiche schemmenspel niet geladen

Klik hier voor grote affiche

Onze productie voor 2023 is bekend!

Dit jaar wordt de "Christmas Carol" van Charles Dickens als schimmenspel gespeeld. Nadere informatie volgt spoedig.

Onze productie voor 2023 is bekend!

Vaak dromen grote mensen ervan hoe mooi het was toen ze zelf kind waren. Maar waar droomden ze van toen ze zelf kind waren? Precies, om groot te zijn!
Onmogelijk, denk je? Niet in die magische stad waar nog steeds elk steegje, elk paleis en elk kanaal doordrongen is van magie. Waar de leeuwen vleugels hebben en de daken versierd zijn met draken en engelen: de wereldstad Venetië!
Op 10, 11 en 12 juni 2023 spelen we wederom het prachtige verhaal van Cornelia Funke: “ DE DIEVENBENDE VAN SCIPIO “

Samenwerking met de Muzehof

Juli 2022 : De Muzehof , Centrum voor de Kunsten Zutphen , kon na drie jaar eindelijk weer groots haar jaarafsluiting vieren in Theater de Hanzehof.
Het thema was “ Er was eens...” : Er werden acht verschillende muziekstukken gespeeld die sprookjes-gerelateerd waren en die door Zjuust met acht jeugdige acteurs met krachtig en humoristisch spel werden verbeeld en verbonden, hetgeen door het publiek zeer gewaardeerd werd.
De krant schreef:
“ Tussen de scenes door speelde Zjuust op hoog niveau”
En dat met slechts vijf keer oefenen!
Kanjers zijn het, onze spelers.

foto muzehof

klik hier voor enige foto's

De gebroeders Leeuwenhart

De data voor de opvoeringen van het toneelstuk "De gebroeders Leeuwenhart" naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren dat in 1973 verscheen en sindsdien in vele talen gedrukt en herdrukt is.

Alle voorstellingen zijn in de Hanzehof:

21 mei 2022: 19:00 uur
22 mei 2022: 14:00 uur
23 mei besloten voorstelling.

De kaartjes kunnen reeds gereserveerd worden via:reserveren@zjuust.nl
   of 06-14433788
De kaartjes kosten:
   11 € voor volwassenen,  
9 € voor kinderen t/m 14 jr.

Leeftijd vanaf 8 jaar.

affiche gebroeders Leeuwenhart

Klik hier voor grote affiche

Koninklijke onderscheiding voor Wil Biemond en Ine Verschoore!

Op dinsdag 26 april 2022 ontvingen Wil en Ine een lintje van de burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen. Ze sprak de waardering uit voor het vele en goede werk van Wil en Ine bij Zjuust. Ze noemde hoe de spelers groeiden in hun ontwikkeling tijdens de toneellessen. Hoe iedere speler zijn of haar eigen weg kan gaan en dat het ook tot een opvoering komt waarbij meer dan duizend kinderen per jaar kennis maken met het rode pluche van het theater en door de kwaliteit van de voorstelling op een diepgaande wijze kennis maken met de inhouden van de gekozen en aangepaste toneelstukken. Ze sprak de waardering uit dat de zaal vol met schoolkinderen meer dan een uur geboeid zijn door de voorstellingen van Jeugdtheater Zjuust.
Alom klonk instemming met deze waardering voor het werk van Wil en Ine.

foto lintjes

Foto's: Sven Hofs

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.


Jeugdtheater Zjuust biedt u de mogelijkheid om de filmopname, die we hebben gemaakt van De Kerstroos, online te bekijken of als kerstcadeautje aan te bieden aan familie of vrienden.

Door de coronamaatregelen zijn de theaters dicht, en ook Zjuust heeft bij de laatste live voorstellingen weinig publiek mogen ontvangen. Geniet nu dus thuis van deze voorstelling!

Wij vragen u om, als tegemoetkoming van de kosten die we hebben gemaakt, €5 over te maken op onze bankrekening onder vermelding van 'Kerstroos'.
Dan kunt u via onderstaande link het verhaal beluisteren en bekijken.

Rekeningnummer: NL29RABO0143163094
tnv. Jeugdtheater Zjuust

Link: https://youtu.be/mkTwFYw4XyU

Duur: 35 minuten

Affiche

Schimmenspel Hanzehof

Kerstcadeau aan de stad
Theater Hanzehof en Jeugdtheater Zjuust bieden een gratis familievoorstelling aan op zondag 18 december om 14:00 uur in de theaterzaal van de Hanzehof.
Op de planken wordt gebracht “A Christmas Carol” van Charles Dickens, misschien wel het bekendste en mooiste kerstverhaal aller tijden.
Dit verhaal - ook wel Scrooge en Marley genoemd - wordt als schimmenspel gespeeld door spelers van Zjuust. Met gekleurde schaduwen op een groot doek zien we het verhaal en de personages aan ons voorbij trekken. Let ook op de lichteffecten en de muziek.
Zo zien we de gierige zakenman Scrooge, en zijn uitgebuite bediende Bob Cratchitt met zijn familie. Ook zien we Marley, Scrooge’s vroegere compagnon, die de nachtelijke komst van drie geesten aankondigt: die van het verleden, heden en toekomst.
Door toedoen van die geesten ziet Scrooge zijn eigen liefdeloze bestaan en wordt hij aan het denken gezet. Maar krijgt hij nog de kans om zijn leven te beteren?

A Christmas Carol speelt in het Engeland van 1850, maar is helaas steeds pijnlijker actueel, nu ook zelfs in Nederland veel mensen nauwelijks rond kunnen komen. Een verhaal dat eerst oud en uit een andere tijd lijkt, maar ieder kan raken in deze tijd waarin mensen elkaar steeds harder nodig hebben.
Laat je verrassen en inspireren door dit prachtige verhaal dat als een prentenboek aan ons voorbij trekt.

“ bezoek het gratis Kerstkado van Zjuust en de Hanzehof”. Reserveren noodzakelijk, via de
Hanzehof-site.

KAARTJES

  

Voorstelling van 14.00 uur is UITVERKOCHT.
Er is een EXTRA voorstelling van15.30 tot 16.15.

affiche schemmenspel niet geladen

Klik hier voor grote affiche

Onze productie voor 2023 is bekend!

Dit jaar wordt de "Christmas Carol" van Charles Dickens als schimmenspel gespeeld. Nadere informatie volgt spoedig.

Onze productie voor 2023 is bekend!

Vaak dromen grote mensen ervan hoe mooi het was toen ze zelf kind waren. Maar waar droomden ze van toen ze zelf kind waren? Precies, om groot te zijn!
Onmogelijk, denk je? Niet in die magische stad waar nog steeds elk steegje, elk paleis en elk kanaal doordrongen is van magie. Waar de leeuwen vleugels hebben en de daken versierd zijn met draken en engelen: de wereldstad Venetië!
Op 10, 11 en 12 juni 2023 spelen we wederom het prachtige verhaal van Cornelia Funke: “ DE DIEVENBENDE VAN SCIPIO “

Samenwerking met de Muzehof

Juli 2022 : De Muzehof , Centrum voor de Kunsten Zutphen , kon na drie jaar eindelijk weer groots haar jaarafsluiting vieren in Theater de Hanzehof.
Het thema was “ Er was eens...” : Er werden acht verschillende muziekstukken gespeeld die sprookjes-gerelateerd waren en die door Zjuust met acht jeugdige acteurs met krachtig en humoristisch spel werden verbeeld en verbonden, hetgeen door het publiek zeer gewaardeerd werd.
De krant schreef:
“ Tussen de scenes door speelde Zjuust op hoog niveau”
En dat met slechts vijf keer oefenen!
Kanjers zijn het, onze spelers.

foto muzehof

klik hier voor enige foto's

De gebroeders Leeuwenhart

De data voor de opvoeringen van het toneelstuk "De gebroeders Leeuwenhart" naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren dat in 1973 verscheen en sindsdien in vele talen gedrukt en herdrukt is.

Alle voorstellingen zijn in de Hanzehof:

21 mei 2022: 19:00 uur
22 mei 2022: 14:00 uur
23 mei besloten voorstelling.

De kaartjes kunnen reeds gereserveerd worden via:reserveren@zjuust.nl
   of 06-14433788
De kaartjes kosten:
   11 € voor volwassenen,  
9 € voor kinderen t/m 14 jr.

Leeftijd vanaf 8 jaar.

affiche gebroeders Leeuwenhart

Klik hier voor grote affiche

Koninklijke onderscheiding voor Wil Biemond en Ine Verschoore!

Op dinsdag 26 april 2022 ontvingen Wil en Ine een lintje van de burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen. Ze sprak de waardering uit voor het vele en goede werk van Wil en Ine bij Zjuust. Ze noemde hoe de spelers groeiden in hun ontwikkeling tijdens de toneellessen. Hoe iedere speler zijn of haar eigen weg kan gaan en dat het ook tot een opvoering komt waarbij meer dan duizend kinderen per jaar kennis maken met het rode pluche van het theater en door de kwaliteit van de voorstelling op een diepgaande wijze kennis maken met de inhouden van de gekozen en aangepaste toneelstukken. Ze sprak de waardering uit dat de zaal vol met schoolkinderen meer dan een uur geboeid zijn door de voorstellingen van Jeugdtheater Zjuust.
Alom klonk instemming met deze waardering voor het werk van Wil en Ine.

foto lintjes

Foto's: Sven Hofs

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.


Jeugdtheater Zjuust biedt u de mogelijkheid om de filmopname, die we hebben gemaakt van De Kerstroos, online te bekijken of als kerstcadeautje aan te bieden aan familie of vrienden.

Door de coronamaatregelen zijn de theaters dicht, en ook Zjuust heeft bij de laatste live voorstellingen weinig publiek mogen ontvangen. Geniet nu dus thuis van deze voorstelling!

Wij vragen u om, als tegemoetkoming van de kosten die we hebben gemaakt, €5 over te maken op onze bankrekening onder vermelding van 'Kerstroos'.
Dan kunt u via onderstaande link het verhaal beluisteren en bekijken.

Rekeningnummer: NL29RABO0143163094
tnv. Jeugdtheater Zjuust

Link: https://youtu.be/mkTwFYw4XyU

Duur: 35 minuten

Affiche

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.


Jeugdtheater Zjuust biedt u de mogelijkheid om de filmopname, die we hebben gemaakt van De Kerstroos, online te bekijken of als kerstcadeautje aan te bieden aan familie of vrienden.

Door de coronamaatregelen zijn de theaters dicht, en ook Zjuust heeft bij de laatste live voorstellingen weinig publiek mogen ontvangen. Geniet nu dus thuis van deze voorstelling!

Wij vragen u om, als tegemoetkoming van de kosten die we hebben gemaakt, €5 over te maken op onze bankrekening onder vermelding van 'Kerstroos'.
Dan kunt u via onderstaande link het verhaal beluisteren en bekijken.

Rekeningnummer: NL29RABO0143163094
tnv. Jeugdtheater Zjuust

Link: https://youtu.be/mkTwFYw4XyU

Duur: 35 minuten

Affiche

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.


Jeugdtheater Zjuust biedt u de mogelijkheid om de filmopname, die we hebben gemaakt van De Kerstroos, online te bekijken of als kerstcadeautje aan te bieden aan familie of vrienden.

Door de coronamaatregelen zijn de theaters dicht, en ook Zjuust heeft bij de laatste live voorstellingen weinig publiek mogen ontvangen. Geniet nu dus thuis van deze voorstelling!

Wij vragen u om, als tegemoetkoming van de kosten die we hebben gemaakt, €5 over te maken op onze bankrekening onder vermelding van 'Kerstroos'.
Dan kunt u via onderstaande link het verhaal beluisteren en bekijken.

Rekeningnummer: NL29RABO0143163094
tnv. Jeugdtheater Zjuust

Link: https://youtu.be/mkTwFYw4XyU

Duur: 35 minuten

Affiche

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.

Tot ieders grote spijt sluit de HANZEHOF haar deuren ivm met de nieuwe maatregelen. We verplaatsen onze voorstelling van de Kerstroos daarom naar de Proeflokalen in Zutphen, maar wel een dag eerder:
Zaterdag 18 december 2021 om 14.15, en 15.30.
ALLEEN BIJ DE VOORSTELLING VAN 15.30 IS NOG PLAATS!
We volgen hierbij de maatregelen van de overheid.
We houden moed, en blijven flexibel!

Affiche

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.

Zo jammer dat we vorig jaar het schimmenspel “ de Kerstroos” wegens covid-maatregelen slechts één keer konden spelen! We beloofden toen al dat we het dit jaar in de herhaling zouden plaatsen, en jawel: er is alweer een nieuwe groep jeugdige spelers die dit prachtige , magische, en kleurrijke spel aan het instuderen is.
We spelen het in de Hanzehof, op 19 december 2021.
Vanwege het intieme karakter van het medium “schimmenspel” is er slechts plek voor 150 man publiek.
Bij heel grote opkomst kunnen we eventueel een extra voorstelling geven , diezelfde middag om 16.15.

Affiche

Dit jaar wordt gewerkt aan De Gebroeders Leeuwenhart

Naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren.

De Rode Prinses wordt in juli opgevoerd!

Op 26 mei 2021 is in een gesprek met de Hanzehof bekend geworden dat de versoepelingen voor theaters met ingang van 30 juni 2021 effectief worden. Deze beslissing is van groot belang voor de uitvoering van De Rode Prinses van Paul Biegel zoals deze al sinds september vorig jaar wordt voorbereid door de spelers, de muziek, de regisseuses, schminkers, licht en geluid enz. van ons Jeugdtheater Zjuust.
De ervaring van 2020 leert ons dat het verschuiven van de uitvoeringsdata enorme invloed heeft op ieder die zich gedurende het speeljaar voorbereidt. Dat is de reden waarom wij als Zjuust er alles op willen zetten om De Rode Prinses nog voor de zomervakantie te gaan spelen.
 
We kunnen nu coronaproof in de Hanzehof spelen op vrijdag 2 juli om 17.30 en 19.30 uur.
Leeftijd vanaf 6 jaar
Kaartjes 10.00 euro, T/m 14 jaar 8,50
reserveren noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen via
reserveren@zjuust.nl of 06-14433788

Affiche

WEER UITGESTELD

Na contact met de Hanzehof blijkt dat zij op onze voorstellingsdata van 6 en 7 juni nog niet open mogen. Als zij wel al open mogen is het nog niet bekend op welke voorwaarden.
Ook de voorstellingen in de Proeflokalen op 29 en 30 mei kunnen niet doorgaan. We zullen daarom de voorstellingen helaas wederom moeten uitstellen naar later datum.
We duimen door en houden moed dat de spelers, die allen heel hard gewerkt hebben, dit mooie stuk wat bijna af is , snel alsnog kunnen opvoeren.
Wij geven niet op, en houden u via deze weg op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is.

Affiche

VERPLAATST

De voorstellingen van de Rode Prinses gaan in maart 2021 niet door in verband met de Covid-19 maartregelen. De voorstellingen zijn verplaatst naar 29 en 30 mei in de Proeflokalen en 7 juni in de Hanzehof.

Wat JAMMER!

De twee voorstellingen van ons prachtige en ontroerende schimmenspel, gepland op 20 december aanstaande, moeten worden afgelast vanwege de laatste Covid-19 maatregelen. We hopen u volgend jaar weer uit te kunnen nodigen.
Beeldpresentatie van de voorstelling op YouTube:
Tijdens de generale repetitie zijn foto’s gemaakt. Deze zijn met de in een studio opgenomen geluid en verhaal samengevoegd. We hopen hiermee de teleurstelling enigzins te verzachten.
De film blijft te zien tot 10 januari 2021

ALLE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT!

Alle voorstellingen van de Kerstroos zijn uitverkocht. Er mogen per voorstelling slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn.

EXTRA VOORSTELLINGEN

Had u naar de “De Kerstroos” van Jeugdtheater Zjuust willen gaan, maar was het uitverkocht? We spelen op de 4e adventszondag 20 december twee extra voorstellingen! Geniet van de prachtige kleurstemmingen en de levende muziek gemaakt op onder meer bronzen én kristallen klokken, geblazen door de vermaarde glaskunstenaar Bernard Heesen. Tijd: Zondag 20 december om 15.00 uur én 16.15 uur Plaats: Berkelschool, Henri Dunantweg 4, Zutphen Toegang: alle leeftijden. Entree 7,50 €, kinderen t/m 14 jaar 5 €
Duur: 45 minuten
Reserveren noodzakelijk via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788

We hopen voorlopig op 30 man publiek per keer, reserveren is daarom noodzakelijk, via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788.
Prijs: Volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 14 jaar: 5 euro.


klik hier voor affiche

15 november 2020

Wij zijn van plan om 2 openbare voorstellingen te geven van het schimmenspel " De Kerstroos", naar het adventsverhaal van Selma Lagerlöf.
We spelen op zondag 13 decembert in de zaal van de "Proeflokalen" om 15:00 en 16:15 uur. Het spel duurt 45 minuten.
Natuurlijk volgen we hierbij de richtlijnen van de overheid, qua afstand en hygiëne.  Een gunstige bijkomstigheid hierbij is wellicht dat de zeven spelers achter een enorm grote mondkap (het schimmen-scherm) staan.

We hopen voorlopig op 30 man publiek per keer, reserveren is daarom noodzakelijk, via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788.
Prijs: Volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 14 jaar: 5 euro.


klik hier voor affiche

1 oktober 2020

Momo en de tijdspaarders, vier keer gespeeld door Zjuust:

"Het was een prachtige voorstelling . Het spelplezier spat er af.
Mooi ensemble. Met veel jonge spelers die er goed in slagen hun spel over het voetlicht de zaal in te brengen. Vaste regisseurs Wil Biemond en Ine Verschoore hebben hier goed werk verricht. De teksten zijn goed verstaanbaar. Hora is subliem en het decor met de klok ook. Indrukwekkend decor met een iconisch beeld van de echte tijd. Niet onze gejaagde tijd maar de eeuwige beweging van de tijd die de maat slaat van ons ( innerlijk ) bestaan.
Ook de muziek is goed, eigenlijk een extra personage . Na Dylan in 64 gaat nu ook Zjuust (deels) “electric, om de enge sfeer van de Grijze Mannen , de stelers van tijd en daarmee levensvreugde, hoorbaar te maken.

Momo ( door twee spelers ) is ook prachtig. Aandoenlijk als middelpunt van de mensen om haar heen, aangrijpend als ze moet huilen als die allen in de greep van de Grijze Mannen komen. Maar het loopt goed af en alle toeschouwers , jong en oud,kunnen voelen dat je moet blijven strijden voor een betere wereld.
De flamingo’s zijn super en perfect getimed in de voorstelling. Zoals bij een Shakespeare zorgend voor “comic relief” ( ontspanning door humor). Deze voorstelling geeft een enorm plezier en is geschenk voor alle toeschouwers jong en oud.
Zjuust is terecht een van de cultuurdragers in Zutphen ."

Taco Kramer


september 2020

ZJUUST GAAT DOOR! De lessen starten weer in augustus en september 2020.Dit is per groep verschillend.

We spelen de uitgestelde voorstellingen van "MOMO en de TIJDSPAARDERS” op zaterdag 26 september om 19:00 uur en zondag 27 september om 15:00 uur voor alle belangstellenden in de HANZEHOF.

(reserveren is noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen (coronaproof) via
reserveren@zjuust.nl
of 06-14433788)

Op maandag 28 september spelen we besloten voorstellingen voor basisscholen, eveneens in de Hanzehof.


juli 2020

ZJUUST GAAT DOOR in het nieuwe seizoen! De lessen starten weer in september of oktober 2020. Dit is per groep verschillend. De leden krijgen hier persoonlijk bericht van.

We onderzoeken of we MOMO en de TIJDSPAARDERS alsnog kunnen opvoeren en wel op zaterdag 26 september om 19:00 uur en zondag 27 september om 15:00 uur.

maart 2020

Tot onze grote spijt moeten wij de komende voorstellingen van MOMO EN DE TIJDSPAARDERS in de Proeflokalen én de Hanzehof afzeggen. Het lijkt ons als regie en bestuur van Zjuust onverstandig tegen het advies van de regering in te gaan.

Het gaat om de maatregel dat alle 100+ evenementen afgelast moeten worden.
Zjuust ziet zich genoodzaakt het gehele programma aan te passen en zoekt naar mogelijkheden verderop in de tijd.
Binnenkort verdere berichten.

januari 2020

Momo ontdekt de waarheid over de tijdspaarders: ze blijken de mensen in feite tijd te laten sparen voor de tijdspaarders zelf.

Niet lang daarna wordt Momo benaderd door de schildpad Cassiopeia en zijn Meester Hora, de beheerder van de tijd. Samen met Cassiopeia en Hora zorgt Momo, niet zonder gevaar voor eigen leven, voor een crisis bij deze grijze heren, en wordt het heel spannend: Wie wint deze strijd?